суббота, 9 февраля 2013 г.

порода собак шпиц помаранч

Copyright copy 2007-2008 . При використанн матералв сайту нтернет-виданнями, пряме гперпосилання, ндексоване пошуковими системами, вказу на сайт про домашнх тварин обязательна.

Автор: Андрй Вкторв.

Шпц настльки тямущий, що не потребу постйного дресирування: вже в п'ять мсяцв вн легко засвою ус необхдн команди. Йому досить неголосного наказу, незначного жесту, щоб швидко  чтко виконати команди. Часто шпц сам прекрасно орнтуться в ситуац  самостйно робить усе, щоб заслужити на схвалення улюбленого хазяна. Але з такою ж легкстю в т ж 4-5 мсяцв вн прекрасно уловлю слабк сторони характеру хазяна, починаючи з'ясовувати сво мсце в "згра".

Правильно вихована помаранча  деальним собакою для будинку: нескнченно врний, пильний, невибагливий, такий, що легко пристосовуться до будь-яких змн. Хоча шпц, швидше, однолюб, вн вважа за краще, щоб уся см'я, а для нього "зграя" була в збор. Улюбленому хазяну вн служить ревно, так що його гущавин потрбно зупиняти в службовому завзятт, чим пдганяти.

Помаранч - маленьк собачки, х зростання не перевищу в загривку 23 см, а вага 3-3,5 кг Але таке маленьке зростання  вага не заважають шпцов бути прекрасним охоронцем  сторожем!

У помаранч неповторний зовншнй вигляд: ефектна, квадратного формату рухлива собачка з дуже густою  такою, що вертикально стоть з-за густого пдшерстка шерстю на тулуб, а на мордочц  переднй сторон лап коротко  блискучо. Елегантна невелика голова з витонченою мордочкою, чимось схожою на лисячу, але трохи коротше, карими виразними очима, яскраво-чорним носом  усмшливим ротом. Спочатку шпци були тльки блими, але потм з'явилися нш забарвлення: кремове, помаранчеве, червоне, чорне, коричневе, з яких найкрасившим, рдксншим  дорожчим вважаться палевий.

За часв правлння королеви Вктор, пристрасно любительки собак, в 1870 роц шпци з Нмеччини, а точнше, з Померан, потрапляють в Англю, де починаться робота з створення карликово форми, полпшення "одягу" шпца  надання йому загальнй вишуканост. Слд сказати, що неперевершена краса кращих представникв англйських  американських помаранч чинить величезний вплив на заводчикв всього свту,  поступово шпци в нших кранах видозмнюються, пдтягуючись до еталонного померанського шпца.

¶сну зовсм трохи порд, популярних  модних вже деклька вкв. Шпци були у Катерини Великими  Мар Антуанети, Моцарт навть вигадав мелодю для свого улюбленця Бимперла.

Всього клька рокв тому в нашй кран помаранча, або померанський шпц був практично невдомий,  навряд чи можна було зустрти в Рос представникв ц породи. ¶ тльки псля того, як зовсм нещодавно в нашу крану стали завозити окрем екземпляри цих собак з рзних кран свту, стало зрозумло, що  ункальна порода для утримання в обмежених умовах наших мських квартир!

Померанський шпц, нмецький мнатюрний шпц (pomeranian spitz)

/ / Нмецький шпц (померанський шпц)

немецкий шпиц померанец померанский шпиц собака

Комментариев нет:

Отправить комментарий